Jadłospis na ten tydzień
Data Obiad Zmiany Poniedziałek 27.03.23 Ziemniaczana z natką pietruszki 250ml(wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler , por, brukselka, kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki , natka pietruszki , przyprawy) spaghetti z sosem bolognese 200-220g (makaron , mięso od szynki, cebula, czosnek, papryka, przecier pomidorowy, przyprawy zawierające gorczycę) kompot wieloowocowy 200ml –ok.603kcal Wtorek 28.03.23 Krupnik z koperkiem250ml (wywar drobiowy, brokuły, koperek, marchew, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, przyprawy, koperek) potrawka z kurczaka 120-150g(udko drobiowe bez skóry, marchew, fasolka szparagowa, kalafior, pietruszka, por, mąka pszenna, przyprawy) ziemniaki120-150g, sałatka z ogórka kiszonego 100g (ogórek kiszony, cebula, oliwa z oliwek, przyprawy) kompot wieloowocowy 200ml – ok.566kcal Środa 29.03.23 Barszcz biały z ziemniakami , kiełbasą i natką pietruszki 250ml (wywar drobiowy, ziemniaki, kiełbasa żurkowa, marchew, pietruszka, seler, zakwas żurku, czosnek, mąka pszenna, śmietana 12%, natka )chleb mieszany 20g, knedle ze śliwką180-240g(ziemniaki, śliwka, mąka ziemniaczana ,mąka pszenna, jajko, masło) kompot wieloowocowy200 ml -ok.620kcal Czwartek 30.03.23 Kalafiorowa z tartym ciastem i pietruszką zieloną 250ml (wywar drobiowy, kalafior, seler, marchewka, pietruszka, por, makaron, natka pietruszki, przyprawy) kotlet mielony 80-100g( mięso od szynki, mięso z indyka, jaja, mąka, mąka ziemniaczana, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy) ziemniaki 120-150g, surówka z selera i żurawiny 100g (seler, jabłko, majonez, musztarda, żurawina, przyprawy) kompot wieloowocowy 200ml –ok.598kcal Piątek 31.03.23 Pomidorowa z ryżem i lubczykiem 250ml (masło, marchew, pietruszka, por, seler, koncentrat pomidorowy, przyprawy, lubczyk, ryż, śmietana 12%) ryba smażona80-100g (ryba dorsz, jaja mąka pszenna, bułka tarta) ziemniaki120-150g, surówka wielowarzywna100g (kapusta kiszona, marchew, por, cebula, oliwa z oliwek, przyprawy) kompot wieloowocowy 200ml – ok.655kcal
Produkty podkreślone oznaczają składniki alergenne.
Intendent: Kucharz: Dyrektor: